5 kroků pro vlastní úspěch od úspěšných

5 kroků pro vlastní úspěch od úspěšných

Zcela určitě jste se v minulosti nebo nyní setkali s literaturou zabývající se právě touto tématikou. Mnoho knihkupectví hromadí své výlohy knihami, které popisují jak se stát úspěšným. Mnoho speakrů o tomto přednáší. Také na pracovišti jsou dle Vašich šéfů úspěšní a neúspěšní zaměstnanci. Lidé také mají tendence kategorizovat druhé lidi, zda jsou a nebo nejsou úspěšní. Otázkou však je to, jestli je toto správné a co je správné? Mnoho lidí tedy definuje úspěch dle svého úhlu pohledu. Znamená to tedy, že pro


Vše je schováno v individuálním úhlu pohledu, tedy v našich osobních potřebách a cílech, snech a očekávání.


Definice úspěchu je popsaná tak, že se jedná o pozitivní výsledek snahy jednotlivce nebo skupiny o dosažení určitého cíle. může to být také úplné nebo částečné dosažení plánovaného cíle.Úspěch však může být relativní v čase. to co se jevilo jako úspěšné , se může v průběhu času jevit jako neúspěšné a naopak. Úspěch může být jak už jsem psal subjektivním dojmem, to co se jeví někomu jako úspěch, jinému člověku se to může jevit jako neúspěch a naopak.

Jinými slovy řečeno, se tedy jedná o určitý stav v případě pozitivního naplnění vytouženého či naplánovaného cíle dané osoby, tedy VÁS…

Co je pro Vás tedy úspěch? Je to povýšení v práci? Uznání na pracovišti? Založení rodiny? Vystudování dětí? nebo finanční nezávislost…?

Ať je to cokoli, vždy je důležité pracovat na svém osobním úspěchu. Dělat vše pro jeho získání…


1. JDI PROTI STRACHU

Odvaha není o tom, že nemám strach. Znamená to, že dokážu svému strachu čelit. Mnohdy neúspěšní lidé raději setrvají ve své komfortní zóně, raději dělají zaměstnání, které je nebaví a není ohodnoceno dle jejich potřeb, jelikož jim dává falešný pocit jistoty. Úspěšný člověk je ochoten změny ve svém životě a to i pod nátlakem strachu z této změny. 95% lidí raději zůstane tam, kde je, než aby museli čelit strachu ze změny ( zaměstnání, podnikání, nefunkční vztahu apod. )

Strach je jen emoce, přehrávaný vzorec myšlení, který se stejně časem rozplyne.


2. NÁSLEDUJ SVOU INSPIRACI

Každý máme vnitřní hlas. V každém z nás je hlas, který nás může inspirovat a však většina z nás tento hlas neslyší a nebo nechce slyšet. Jít právě za tímto hlasem mnohdy znamená vystoupit ze své komfortní zóny, postavit se vlastnímu strachu a vstoupit do neznáma. Následujte svůj vnitřní hlas a budete úspěšní a když zaslechnete inspiraci svého hlasu, nepřemýšlejte a prostě udělejte to, co cítíte, že je pro vás správné.

Víte jak poznáte úspěšného člověka? Má úsměv na rtech… poslouchá svůj hlas


3. MÁŠ “JEN“ SILNÉ STRÁNKY

Každý z nás má silné a slabé stránky. Systém ve školství nás často srážel na našich slabých stránkách a proto máme tendence posilovat právě tyto slabé stránky. Je to také zárodek špatného sebevědomí. Zaměřte se na své silné stránky a budete přirozeně sebevědomější. Proč?

Sebevědomí lidé bývají úspěšnější. Neřešte kvůli zisku oblasti v podnikání, které Vám nejsou blízké nebo nemáte pro tuto oblast nadání. Najděte své silné stránky ( záliby a dovednosti ), najděte způsob jak jich v životě využít pro Váš vlastní prospěch.

4. NEŘEŠ NÁZORY OSTATNÍCH

Jsme národ, který má tendence mít patent na rozum. Bohužel právě většina ,,mudroprdů,, je právě neúspěšná. Bohužel jich je většina a proto jsou docela slyšet. Neúspěšní lidé si stěžují všude a na všechno ( diskuzní fóra, internet, sedí v hospodách a vždy všechno vědí nejlépe ). Úspěšní lidé mají svůj vlastní názor a také si za ním stojí i navzdory tomu, že jsou vystaveni většinové kritice nebo posměchu.

Pokud potřebujete například poradit v podnikání, tak se nechoďte ptát zaměstnance, ale úspěšného podnikatele


Následujte to, čemu sami věříte. Když jeden člověk v něčem neuspěje, neznamená to, že neuspějete právě vy. Názor většiny mě nezajímá, když většina je neúspěšná…

5. JEDNEJ

Neúspěšní lidé, často svádějí svůj neúspěch na ostatní nebo vnější okolnosti. Většinou jsou jich plné hospody. Stěžují si na počasí, politiku, Babiše: Zkrátka na nepřízeň osudu. Nebo o úspěchu alespoň mluví, ale nic nedělají. Lidé často mají pocit, že ještě nepřečetli dost knížek, aby byli úspěšní, to jsou jen čtenáři či teoretici. Pozitivní myšlení je v dnešní době TOP mezi lidmi a hlavně čtenáři. Jenže jen myslet a pozitivně nestačí. Rozhodující jsou činy. Babička říkavala: ,, Kdo nic nedělá, nic nepokazí,, byla to chytrá žena. Jenže pokud neuděláte první krok a třeba chybný, tak budete tam, kde jste. A vy chcete být úspěšní, že?

Tak udělejte první krok HNED, ne až Vám v horoskopu vyjde kladný den.